Naar inhoud

Jobst

Jobst Compression Socks zijn voor mannen en vrouwen.
De druk van de kous op de enkels is hoger dan op de kuit. Door deze aflopende druk wordt de bloedsomloop bevorderd.
Jobst Travel Socks zien er uit als normale sokken. Lang stilzitten is niet goed voor je benen. Tijdens vliegreizen of lange reizen met de bus, auto of vrachtwagen kan je al na een paar uur merken dat je voeten en enkels dik worden en je benen pijn gaan doen. De oorzaak Het hart pompt bloed rond in je lichaam. Dit wordt moeilijker voor het hart als je zit. Daarnaast zijn de aderen in je knieholten door het zitten vaak vernauwd wat ook weer de bloedsomloop verslechtert. Met de genoemde klachten als gevolg.

Naast het ongemak van pijnlijke voeten of onderbenen kan ook je gezondheid gevaar lopen. Zo tonen diverse studies aan dat na vier uur stilzitten de kans op een bloedprop in een ader verdubbelt. Bewegen helpt, voldoende bewegen draagt bij aan het voorkomen van pijnlijke en opgezwollen benen en voeten.

Tijdens een vliegreis of busreis kun je het beste van tijd tot tijd je benen strekken in het gangpad. Ook tijdens het zitten kun je oefeningen met je voeten doen. Bijvoorbeeld door ze op en neer te bewegen. Hierdoor spannen de kuitspieren aan waardoor het bloed beter terugstroomt uit de benen naar het hart.

Bestuurders van auto’s en bijvoorbeeld vrachtwagens kunnen tijdens regelmatige stops een stukje lopen. Het minste risico is er indien voldoende bewegen gecombineerd wordt met het dragen van Jobst Travel Socks.


 

Klantenservice: 0228-593359 Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur