Naar inhoud

Voorkom Nek En Schouderpijn

Verhelp en voorkom nek- en schouderpijn met corrigerende kleding.

Heb je last van schouderpijn? Last van stijven spieren rond de nek en schouders na een werkdag?
Nek- en schouderklachten zijn er in veel verschillende vormen. In veel gevallen kan het dragen van corrigerende kleding de klachten sterk verminderen en helpen voorkomen.

De corrigerende kleding van Knap’man kan nek- en schouderpijn helpen voorkomen op de volgende manier:

  • Verbeterde lichaamshouding
  • Stijve, gespannen spieren helpen ontspannen
  • Overbelaste spieren en gewrichten ondersteunen
  • Verzwakte spieren activeren

 

 

 

 

Gepatenteerde zones

De gerichte, gepatenteerde zones in de corrigerende kleding volgen de anatomie van het lichaam. De werking van deze specifieke zones is gebaseerd op de werking van Kinesiotaping.

De spieren en gewrichten worden optimaal ondersteund en waar nodig ook ontzien. Hierdoor zullen gespannen en/of overbelaste spieren zich beter kunnen ontspannen.
 

Actieve Stabilisatie

De door Knap'man gepatenteerde, gerichte compressiezones in de kleding activeren de spieren, waardoor het lichaam op een natuurlijke manier wordt gestimuleerd een goede, actieve houding aan te nemen. Waar nodig worden spieren en gewrichten extra ondersteund, zodat gespannen en/of overbelaste spieren zich beter kunnen ontspannen.
 

 

 

 

 

 

De kleding is daardoor met name van positieve invloed op nek- en schouderpijn door een slechte houding en schouderpijn door een slijmbeursontsteking.

Schouderpijn door een verkeerde houding

Een hoop klachten, waaronder ook nek- en schouderklachten, zijn te voorkomen door het verbeteren van de lichaamshouding.

Iedereen weet dat een ontspannen, rechte houding belangrijk is. Toch lukt het vaak niet om deze houding voor langere tijd aan te houden. De corrigerende kleding van Knap'man is daarbij letterlijk een steuntje in de rug. De kleding heeft direct een positief effect op de lichaamshouding.
Zoals de fysiotherapeut altijd zegt: “Rug recht en schouders laag en ontspannen.”.

De corrigerende kleding van Knap’man heeft direct invloed op de lichaamshouding. Het lichaam krijgt continue een impuls om de juiste houding aan te nemen. De kleinere, zwakkere spieren worden geactiveerd en ondersteund en overige spieren kunnen zich beter ontspannen.

Schouderpijn door een slijmbeursontsteking
Een andere veelvoorkomende oorzaak van schouderpijn is de slijmbeursontsteking. Vaak een terugkerende klacht als je er eenmaal last van hebt.

Een slijmbeursontsteking ontstaat onder andere door het langdurig en herhaaldelijk uitvoeren van bepaalde handelingen en door disbalans van de spieren en instabiliteit van het gewricht. De houding verslechterd en spieren raken overbelast.

De corrigerende kleding van Knap’man ondersteunt spieren en gewrichten in de bewegingen en helpt gespannen, overbelaste spieren juist te ontspannen.
De kans op het ontstaan van een slijmbeursontsteking wordt hierdoor sterk verminderd.


Let op:
Wij raden altijd aan om bij aanhoudende klachten een fysiotherapeut te raadplegen.


Meer producten


 

 

Klantenservice: 0228-593359 Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur