Naar inhoud
» Coronavirus: Hier vind je meer informatie over de voorzorgsmaatregelen die wij hebben getroffen. «

Ontwikkeld Met Fysiotherapeuten

Ontwikkeld in samenwerking met Fysiotherapeuten.

Fysiotherapeuten zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de corrigerende kleding van Knap’man.

De ingebouwde, gepatenteerde zones in de kleding, volgen de anatomie van het lichaam. De werking van deze specifieke zones is vergelijkbaar met de werking van Kinesiotape.
De spieren en gewrichten worden optimaal ondersteund en de bloedcirculatie wordt positief beïnvloed.

Uitgebalanceerd systeem
Jochen Habsch, expert op het gebied van kinetische taping:
“De gerichte zones in de corrigerende shirts van Knap’man vormen een uitgebalanceerd systeem dat de houding van het lichaam duurzaam verbetert. Deze houdingsverbeterende werking valt bij Knap’man nog meer op dan bij andere merken.

Vergelijkbaar met de werking van taping (elastische tape), wordt het lichaam met Knap’man niet passief gesteund, maar de regulatie van de spiertonus beïnvloedt. Het voordeel tegenover passieve ondersteuning is dat het neurofysiologische systeem tijdens het dragen een leerproces doorloopt, diens effecten ook op langere termijn zichtbaar zijn. Bovendien is de correctie d.m.v. een actief systeem niet beperkt op één gebied, maar beïnvloedt de algehele coördinatie van het lichaam positief.

Hierdoor zijn de shirts uitermate geschikt om houdingsproblemen aan te pakken en beschadigingen aan het steun- en bewegingsapparaat van het lichaam langdurig te verhelpen en voorkomen.
Ook tijdens lange periodes staan of zitten ondersteunt het shirt de preventie van overspanningen en vermindert rugpijn.”

Unieke werking
De werking van de corrigerende kleding van Knap'man in uniek ten opzichte van andere merken. Vaak wordt het lichaam onnatuurlijk en te geforceerd 'gevraagd' om een andere houding aan te nemen.
De functie van de spieren en gewrichten wordt daarbij overruled.

De door Knap'man gepatenteerde, gerichte compressiezones in de kleding, zorgen voor een uitgebalanceerde lichaamsondersteuning. De spieren worden geactiveerd, waardoor het lichaam een impuls krijgt om op een natuurlijke manier een goede en actieve houding aan te nemen.
Waar nodig worden de spieren en gewrichten extra ondersteund, zodat gespannen, overbelaste spieren zich beter kunnen ontspannen.

Kinesiotape in het kort
Veel fysiotherapeuten maken gebruik van Kinesiotape. Zij zeggen hiermee onder andere spierpijn en spierklachten te kunnen verminderen en behandelen. Daarnaast heeft de speciale elastische tape een positieve invloed op de spierfunctie en de doorbloeding.

Corrigerende kleding vs. Kinesiotape
In vergelijking met Kinesiotape is corrigerende kleding comfortabeler en effectiever. Corrigerende kleding zorgt voor een uitgebalanceerde lichaamsondersteuning, waardoor de algehele lichaamshouding verbetert. 

Aanbevolen bij klachten en spierspanningen
Fysiotherapeuten en sportartsen raden de corrigerende shirts en de compressiekleding van Knap'man veelvuldig aan bij klachten en spierspanningen en ter ondersteuning bij het afvallen.
Bij rugpijn, nek- en schouderpijn of houdingsproblemen worden de shirts sterk aanbevolen.
 Meer producten

Klantenservice: 0228-593359 Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur